Lees voor
Ruimte huren

VVV Stadswinkel

Op zoek naar een uniek cadeautje? De enthousiaste vrijwilligers van de VVV Stadswinkel adviseren je graag. De Stadswinkel verkoopt kunst van lokale kunstenaars en (streek)producten die speciaal voor Veenendaal zijn gemaakt. De Stadswinkel is ook het officiële VVV-loket van Veenendaal waar je o.a. de VVV-giftcard kan halen. De vrijwilligers vertellen je graag wat er in Veenendaal te beleven valt.

Iedereen die wel eens in Veenendaal komt, kent ze: de schaapjes onder de Van Kreelpoort. Een verwijzing naar de textielindustrie die zo belangrijk was voor Veenendaal. In de Stadswinkel, gevestigd in De Cultuurfabriek, op de plek waar ooit de Hollandia wolfabriek stond, worden miniatuurversies van die typisch Veense schaapjes verkocht. De cirkel is rond!

Ben je slecht ter been en wil je graag het centrum van Veenendaal ontdekken, dan kan je bij de Stadswinkel een rolstoel lenen. Dat kost niets, want de Stadswinkel geeft graag iedereen de gelegenheid om te vervaren hoe leuk Veenendaal is. Een stadswandeling door Veenendaal wordt nog leuker onder bezielende leiding van stadsgids Jaap Pilon, historicus en voormalig wethouder van Veenendaal. Lekker te combineren met koffie of thee van Café Met Stip.

“Ik vind 'm zó leuk!”

Ik gaf een vriendin laatst zo’n stenen schaapje cadeau. De volgende dag ben ik teruggegaan naar de Stadswinkel om er ook eentje voor mezelf te kopen.