Lees voor
Ruimte huren

Over het gebouw

In het hart van Veenendaal, op de plek waar ooit de Hollandia wolfabriek gevestigd was, staat De Cultuurfabriek. De oude wolfabriek was begin 19e eeuw van grote betekenis voor Veenendaal. Wolkammers en garenspinners deelden er het leven en verdienden er de kost. Op deze bijzondere plek werd in 2010 De Cultuurfabriek geopend. De gerestaureerde fabriekspijp herinnert aan stampende stoommachines die plaats maakten voor ontelbare verhalen over toen en nu, verhalen van dichtbij en ver weg. Laat je er raken door inspirerende kunst in allerlei vormen. In De Cultuurfabriek krijgen verleden, heden en toekomst concreet vorm. Een prachtige omgeving die alle ruimte biedt voor persoonlijke en gezamenlijke groei en bloei.

Huren
De Cultuurfabriek is een modern, fris, industrieel gebouw met mooie, herkenbare elementen van begin 1900. Het is er goed toeven, met welk doel je er ook binnenstapt. Wees welkom als bezoeker of als huurder van een van de vele beschikbare ruimtes, kleurrijk en met elk een eigen karakter.

De Cultuurfabriek ligt in het winkelhart van Veenendaal en vanuit de naastgelegen parkeergarages sta je met een paar stappen in de centrale hal. Grand Café Blàài, gevestigd binnen De Cultuurfabriek, verzorgt tegen gunstige tarieven graag de catering, of je nu alleen koffie, thee of fris wilt, een lekkere koek of gebakje erbij, een gezellige borrel met hapjes of een uitgebreide lunch. Zelfs een diner behoort tot de mogelijkheden.

Kleurrijk
De Cultuurfabriek is een kleurrijk pand dat verleden, heden en toekomst ademt. Kijk maar eens goed: het metselwerk in verschillende kleuren en reliëfs doet nog het meest denken aan een gebreide trui, een duidelijke knipoog naar de Veense woltraditie. Het comfort van die lekkere trui voel je ook als je het gebouw binnenstapt.

“Ik vind 'm zó leuk!”

Ik gaf een vriendin laatst zo’n stenen schaapje cadeau. De volgende dag ben ik teruggegaan naar de Stadswinkel om er ook eentje voor mezelf te kopen.

“Ik kom hier graag met mijn kleinkinderen.”

Leuk om ze te vertellen over de sigarenfabriek waar ik vroeger werkte, maar het is nog leuker om ze zélf te laten ervaren hoe je sigaren maakt.

“Heerlijk!”

De Kunstuitleen maakt van mijn huiskamer een heuse galerie. Het is fantastisch om telkens weer van een ander kunstwerk te kunnen genieten.

“Door het Taalcafé voel ik me welkom in Nederland”

Samen Nederlands oefenen is leuk. Ik leer nieuwe mensen kennen dankzij de Bibliotheek.