Lees voor
Ruimte huren

Historische Vereniging

De Historische Vereniging Oud Veenendaal zet zich sinds oprichting in 1985 onvermoeibaar in voor het behoud van alles wat uit historisch oogpunt belangrijk is voor Veenendaal. Zo wordt de identiteit van Veenendaal gewaarborgd. Verhalen uit het verleden blijven behouden voor de toekomst.

Vrijwilligers van de HVOV beheren het documentatiecentrum van de HVOV: een uitgebreide collectie foto’s, films en documenten van vroeger. Door de collectie te digitaliseren en te archiveren, maken zij die toegankelijk voor iedereen die de geschiedenis van Veenendaal een warm hart toedraagt. Dat doen zij gedreven en met veel plezier, in de hoop dat hun enthousiasme voor de geschiedenis van Veenendaal aanstekelijk werkt.

De HVOV geeft een kwartaalblad uit en organiseert lezingen. Veel informatie is te vinden op de website van de HVOV, maar het documentatiecentrum is vrij toegankelijk, dus langskomen in De Cultuurfabriek kan ook. De HVOV onthaalt haar bezoekers graag met koffie, prachtige foto’s en ouwe, Veense verhalen.

Verhalen delen, langs welke weg dan ook, is een mooie manier om historisch besef over te dragen aan volgende generaties. Die overdracht is belangrijk, want het waarborgt het behoud en de bescherming van alles wat voor Veenendaal cultuurhistorische waarde heeft. De HVOV gelooft dat weten waar je wortels liggen, richting geeft voor de toekomst.

www.oudveenendaal.nl

0318 - 582 668
[email protected]