Lees voor
Ruimte huren

Stadsmuseum Veenendaal

Duik in de ontstaansgeschiedenis van Veenendaal en ontdek op welke manier het Veense verleden bepalend is voor de dag van vandaag. Stadsmuseum Veenendaal maakt de geschiedenis zichtbaar en tastbaar. Met moderne verhalen en technieken verbindt met museum verleden, heden en toekomst.

Enthousiaste rondleiders vertellen bezoekers graag over de collectie. Van de oude turfaak, via de wol- en sigarenfabrieken naar het nu. Ieder jaar organiseert het museum diverse wisseltentoonstellingen, lezingen, demonstraties en andere activiteiten.

Kinderen kunnen een speurtocht doen, een workshop volgen of samen de inhoud van de geheimzinnige Escape box ontdekken. In Stadsmuseum Veenendaal is altijd wat te beleven.

Stadsmuseum Veenendaal voldoet aan de hoge eisen die internationale musea stellen aan partijen die hun stukken in bruikleen willen nemen. Daardoor konden al meerdere werken uit bijvoorbeeld het Rijksmuseum in Stadsmuseum Veenendaal bewonderd worden.

 

VVV/Museumshop

Op zoek naar een uniek cadeautje? De enthousiaste vrijwilligers van de VVV/ Museumshop adviseren je graag. De Museumshop verkoopt kunst gerelateerde producten en (streek)producten die speciaal voor Veenendaal zijn gemaakt. De Museumshop is ook het officiële VVV-loket van Veenendaal waar je o.a. de VVV-giftcard kan halen. De vrijwilligers vertellen je graag wat er in Veenendaal te beleven valt.

Ben je slecht ter been en wil je graag het centrum van Veenendaal ontdekken, dan kan je bij de Museumshop een rolstoel lenen. Dat kost niets, want de Museumshop geeft graag iedereen de gelegenheid om te vervaren hoe leuk Veenendaal is. Een stadswandeling door Veenendaal wordt nog leuker onder bezielende leiding van stadsgids Jaap Pilon, historicus en voormalig wethouder van Veenendaal. Lekker te combineren met koffie of thee van Café Bláái.

“Ik kom hier graag met mijn kleinkinderen.”

Leuk om ze te vertellen over de sigarenfabriek waar ik vroeger werkte, maar het is nog leuker om ze zélf te laten ervaren hoe je sigaren maakt.