Lees voor
Ruimte huren

Bibliotheek Veenendaal

In de Bibliotheek is altijd wat te doen. Het is een dynamische plek waar mensen met verschillende achtergronden, overtuigingen en gewoonten elkaar treffen. Je wordt er geïnspireerd het beste uit jezelf te halen door je open te stellen voor een wereld vol verhalen. De grote collectie boeken helpt daarbij, maar de Bibliotheek heeft meer te bieden dan alleen boeken.

Leren doe je een leven lang en op meerdere manieren. Je kan in het FabLab experimenteren met de nieuwste technische snufjes of nieuwe kennis opdoen door bij de Bibliotheek een leuke cursus of workshop te volgen. Je kan gebruik maken van de mogelijkheden om te werken aan je Nederlandse lees- en spreekvaardigheid en digitale vaardigheden. Er struinen ook regelmatig klassen schoolkinderen door de Bibliotheek. Al veel Veense juffen en meesters ontdekten het ruime educatieaanbod van de Bibliotheek. Mooi, want wie de waarde van verhalen op jonge leeftijd ontdekt, plukt daar levenslang de vruchten van.

Bij de Bibliotheek komt uitwisseling van kennis op een vanzelfsprekende manier tot stand. Het is een ontmoetingsplek waar je tot je recht komt en uit de verf komt. Je haalt er iets en je brengt er iets. Een bezoek aan de Bibliotheek is net zo nuttig en leerzaam, als inspirerend. Kom boeken uitzoeken met vrienden, maak gebruik van de printer of geniet met je (klein)kind van een gezellige voorleesochtend. Kom schatgraven. Lees en beleef je rijk.

Bekijk hier de activiteiten van Bibliotheek Veenendaal.